Broederliefde bij gorilla’s

Kesho (13 jr) en Alf (9 jr), twee broers, laaglandgorilla’s werden onlangs weer bij elkaar gebracht in het safaripark van Wiltshire in Engeland nadat ze elkaar drie jaar niet gezien hadden. Dit stond in de Huffington Post. De twee  herkenden elkaar meteen en lieten er geen twijfel over bestaan dat zij hun relatie wilden voortzetten. Ze omhelsden elkaar en schudden handen toen ze elkaar weer zagen.

Kesho weegt 485 en Alf 242 pound. Ze zijn geboren in Dublin Zoo en werden van elkaar gescheiden toen Kesho naar een andere dierentuin werd gebracht om deel te nemen aan een fokprogramma. Kesho bleek overigens onvruchtbaar.

Ze zijn nu weer samen in Wiltshire met hun jongere broer Evindi (6 jr).

De dierenverzorgers in Dublin waren er eerst niet zo zeker van dat de twee broers elkaar nog zouden kennen en ze waren bezorgd geweest of Kesho wel gediend zou zijn van het speelse karakter van zijn jongere broer Alf.

De voorzitter van de Ape Alliance, Ian Redmond zei: “Wat je ziet is precies wat je denkt: Twee intelligente sociale dieren, die gescheiden waren en blij zijn om elkaar weer te zien en te kunnen spelen met elkaar. Het is fijn om weer samen te zijn met iemand waar je het goed mee hebt gehad. Gorilla geluk!”

De gorilla’s van de lage landen van Centraal Afrika zijn een bedreigde diersoort. De grootste bedreigingen vormen de jacht en het Ebola virus volgens de IUNC (International Union for the Conservation of Nature).

Gorilla’s zijn op chimpansees na het meest verwant aan mensen. Op dit weblog zijn meerdere artikelen te vinden over relaties tussen broers en zussen bij mensen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Dierengedrag, Psychologie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.